Den fjerde uge
Hovedsiden Læs eller skriv i gæstebogen Copyright
Her er du:   Velkommen » Dagbogen » Fjerde uge  
 
 
•  Velkommen
•  Billedarkivet
•  Dagbogen
   •  Første uge
   •  Kapisillit
   •  Anden uge
   •  Qornoq
   •  Tredie uge
   •  Fjerde uge
   •  Helikopterstyrt
   •  Femte uge
   •  Indlandsisen
   •  Isfjorden
   •  Sidste uge
   •  Afrunding
•  Links
•  Webringe
•  Download
•  Tekniske noter
•  Gæstebogen
class="sidelink">•  Send en mail
 
•  English 


Thailand  NY!

Nemesis
Bykort over Nuuk Det er mandag den 10. juli og jeg går hjem fra job, i regnvejret (!) og overvejer, om jeg måske sku' ha' været KNAPT så kry mht. det flotte vejr heroppe! *grin*

I øvrigt endnu en stille dag - Malle kom over til aftensmad og aftenkaffe.

Turistkontoret har, som I vist ved, lovet flere gange, at de ville kunne give endelig besked i dag om, hvorvidt der bliver en helikoptertur på lørdag. Det ku' de (selvfølgelig) ikke, så jeg prøver igen i morgen ...

Tirsdag til torsdag
Is i aftensol Tirsdag den 11. til torsdag den 13. juli har været ganske almindelige småkedelige overskyede arbejdsdage, men hvis jeg ikke skriver, får I heller ingen billeder, og det ka' vi jo ikke ha', vel???

I går var jeg ude og spise hos Malles forældre og deres tykke hund! Go' mad og søde mennesker - Hva' ka' man ønske sig mere? I dag står den på tøjvask og kagebagning. Jeg er blevet shanghaiet til at bage fredagskage på jobbet.

Og forresten: Turen med en af Greenlandairs helikoptere på lørdag BLI'R til noget, medmindre vejret, tekniske problemer eller Statoil kommer i vejen. Statoil er i gang med Grønlands første prøveboring efter olie i over 25 år. Olieboreskibet ligger et godt stykke uden for Nuuk, og er altså 'førstevælger' hvis de ska' bruge en ekstra helikopter.

Chokoladebrownies
Hans Egedes hus i Kolonihavnen i Nuuk 200 g blødt smør
3 tsk vanilliesukker
200 g melis
50 g mørk chokolade, hakket - Jo bedre kvalitet desto bedre kage!
2 æg, let sammenpiskede
100 g hvedemel
en knivspids salt
1 tsk bagepulver
200 g valnødder, grofthakkede

Chokoladeglasur
1 dl piskefløde
100 g mørk chokolade, hakket - Igen: Jo bedre kvalitet desto bedre kage!
40 g blødt smør

- En lille bradepande pensles godt med smeltet smør eller beklædes med bagepapir. Smørret piskes sammen med vanilliesukker og sukker, til det er lyst og let. Ovnen forvarmes til 170°

- Smelt den hakkede chokolade over vandbad. Lad derefter chokoladen køle let af.

- De sammenpiskede æg røres i dejen ad 5-6 omgange. Pisk dejen godt mellem hver tilsætning. Til sidst røres den smeltede chokolade i.

- Sigt mel, salt og bagepulver ned i en stor røreskål og tilsæt de hakkede nødder. Chokoladeblandingen røres hurtigt i og dejen hældes over i bradepanden. Kagen bages i 45 minutter eller til den er fast.

- Chokoladeglasur: Fløden hældes i en lille gryde og opvarmes forsigtigt til kogepunktet. Tag gryden af blusset og rør den hakkede chokolade i. Når chokoladen er smeltet, tilsættes smørret under piskning. Glasuren hældes over i en lille skål og sættes i køleskabet til den er afkølet og dermed mere fast. Glasuren smøres på den hele kage i et jævnt lag. Nu stilles kagen i køleskabet, til glasuren er næsten stivnet. Kagen skæres i små kvadrater med en skarp kniv.

Forresten blev jeg helikopterturen lørdag flyttet to gange i løbet af i dag. Først til søndag samme tid, siden til søndag tre timer senere. Jeg håber stadig ...

Tilbage  Til toppen  Næste
 
VIDSTE DU:
- at der kun bor ca. 56.000 mennesker på Grønland, der er Verdens største ø?

Det er ca. 5000 FÆRRE end i Kolding Kommune, der er ca. 9000 gange mindre!!!

 
Føj denne side til

Søg på disse sider: